Latent. Festival de talent emergent | 04-07 Novembre a Terrassa

IKRAM BOULOUM

Concert cancel·lat per causes alienes a l’organització 

Ikram Bouloum (1993) és una força d’impulsió artística en moltes direccions. De pares marroquins i nascuda a Torelló (Catalunya), Ikram fa deu anys que viu a Barcelona, on s’ha desenvolupat com agitadora cultural participant en la programació i investigació de nombrosos projectes i punxant en gran part de clubs i festes de la ciutat.

Les seves sessions es conceben com una forma de narrativa, un tipus de literatura sonora, i la seva utopia de club és un espai polifònic on moltes veus són representades alhora.

El 2021 Ikram llança el seu primer EP, Ha-BB5, que uneix una tragèdia i un naixement al llarg de 5 talls produïts per Mans O. El projecte pretén desplegar un diàleg estètic entre les electròniques més contemporànies d’Occident i una reinterpretació personal de l’estètica musical popular i de ball de l’Magrib. De caràcter feminista, emancipat i innovador, la música que planteja Ha-BB5 explora 1 so radical que destrueix els dos establishments de la dicotomia del xoc cultural, per crear un espai propi, empoderat i segur.

La sonoritat de l’EP segueix una estètica basada en l’herència cultural i personal en contraposició al contemporani que es materialitza en llengües com el amazic, el català o l’anglès. En el seu significat més literal, BB5 fa referència a el número cinc aka “Jamsa” en amazic, conegut també com a Mà de Fàtima: símbol de protecció i defensa.